Sa cinstim varstnicii ca pe propriii parinti!

Persoane varstnice fara familie si/sau fara locuinta
Sumă necesară : 1,500,000.00 RON
Donatori
82,756.00 RON
Sumă Donată

Despre aceasta campanie

Campania ,,Pe varstnici sa-i cinstim ca pe proprii parinti!” este o campanie de strangerie de fonduri destinata persoanelor varstnice care se afla in una dintre situatiile urmatoare:

• nu au familie sau nu se afla in intretinerea unei/unor persoane obligate la aceasta;
  • nu au locuinta si nici posibilitatea sa-si asigure conditii de locuit pe baza propriilor resurse;
  • nu realizeaza venituri proprii sau acestea nu sunt suficiente pentru asigurarea ingrijirii necesare;
  • nu se pot gospodari singure sau au nevoie de ingrijire specializata;

Nu uitati ca orice suma, cat de mica ar fi ea, le este de mare ajutor!

Batranetea este un proces complicat, care necesita atentie speciala si tratament corespunzator. Totodata batranetea inseamna neputinta si aduce cu ea o serie de nevoi, pe care persoanele varstnice singure nu si le pot satisfice, din lipsa de bani sau pentru ca sunt imobilizati la pat. Scopul acestei campanii este sa identificam cele mai importante nevoi ale varstnicilor singuri, pentru a nu se simti abandonati:

1. Nevoi fiziologice – necesare pentru a supraviatui dar si  pentru a mentine organismul intr-o stare de functionare normala: apa, hrana, aer, somn, protectie la de frig si caldura
  2. Nevoia de siguranta – varstnicii singuri au nevoie de securitate, fiind expusi oricand riscului de a cadea in capcana persoanelor cu intentii rele.
  3. Nevoia de dragoste si apartenenta – departe de familie si prieteni, varstnicii singuri simt o nevoie mai accentuata de dragoste, de apartenenta la un grup, care sa le satisfaca nevoia de comunicare, sa nu se simta izolati de semenii lor
    Nevoia de incredere in sine – de cele mai multe ori in cazul varstnicilor stima de sine scade foarte mult, ceea ce poate duce la depresie accentuata. Este foarte important ca acestia sa fie implicati in diverse activitati, pentru a se simti utili.
  4. Nevoia de autorealizare – dorinta de evidentiere, de a face ceva deosebit in viata, se accentueaza la batranete; este important sa-i ajutam sa-si recapete increderea in propriile puteri, sa le descoperim talentul si sa-i incurajam sa-l puna in aplicare, simtind astfel ca fac ceva deosebit in viata.

DONATII se pot face pentru cazurile active, nominal (mentionand la observatii plata ID-ul sau numele beneficarului), sau pentru campanie (pentru toate cazurile active si/sau aflate in asteptare).

Detalii legate de beneficiarii campaniei, suma alocata pentru fiecare si pentru ce au fost alocate sumele, gasiti in tabelul de mai jos:

STARE caz ID Benefciar BENEFICIAR – Varsta la data preluarii Diagnostic Suma platita (lei) Destinatie Sponsorizare
activ MS00049 Nicolae O. (71ani/nov.2017) AVC acut ischemic sechelar; hemipareza spastica stanga 61,919 Tratament, investigatii, alimente, pampers; (imobilizat la pat)
activ MS00025 Proiect camini de batrani Ingrijire varstnici fara apartinatori 18,408 Proiect constructie camin ingrijire batrani fara apartinatori
inchis MS00003s DGASPC Deva (apr.2014) Ingrijire varstnici 256 Manusi de protectie necesare pentru ingrijirea varstnicilor
inchis MS00045 Mitica P. (59ani/apr.2017) Membre inferioare amputate; diabet avansat 492 Teste si aparat de glicemie
inchis MS00064 Ilie D. (47ani/feb.2018) Abces al degetului l prin micoza 1,681 Masa calda pentru 2 luni; produse de igiena

Doar IMPREUNA am reusit sa:

• asiguram tratament, investigatii medicale, analize, alimente, pampers, ingrijire la domiciliu pentru varstnici singuri
  • asiguram masa calda pe o perioada limitata, pentru persoane varstnice, imobilizate la pat, din motive de sanatate
  • punem bazele unui proiect ce consta in constructia unui camin pentru varstnicii singuri (in cel mult 3 ani)
  • contribuim la buna activitate a unor institutii (DGASPC-uri) specializate in ingrijirea varstnicilor, asigurandu-le consumabilele necesaree

Mai multe

Este foarte important sa ne asumam grija seniorilor nostri, iar in cazul in care acest lucru nu este posibil din motive intemeiate ( varstnici singuri fara familie sau prieteni care sa-si asume legal ingrijirea acestora) este de datoria noastra, a celor din jurul lor, sa ne asiguram ca nu le lipseste strictul necesar (hrana, medicamente, adapost).

Facem  apel catre toti cei care ne-ati sustinut inca de la infiintare, dar si catre cei care doresc sa se alature echipei  Asociatiei Misena, pentru a ajuta persoanele varstnice fara apartinatori, sa nu se simta singuri/abandonati. Fondurile stranse in aceasta campanie vor fi folosite exclusiv pentru a-i ajuta sa beneficieze de tratamente, hrana, adapost intr-o institutie specializata, investigatii medicale, etc.

Spor la fapte bune!