Veronica Horniceanu

8,860 RON of 9,000 RON raised
RON

Introdu alta suma

Select Payment Method
Personal Info

Donation Total: 1 RON

n

Campanie

Dreptul la o inima sanatoasa

Cu ce o putem ajuta pe Veronica?

Veronica are nevoie de ajutor financiar pentru tratament.

Varsta

10 ani
h

Diagnostic

Sindromul Mielodisplazic.

Timp ramas pentru stragerea fondurilor

Ziua(e)

:

Oră(e)

:

Minute(e)

:

Secunde(e)

Pentru cei care doresc sa-I ajute cu donatii prin transfer bancar va punem la dispozitie contul:

  • Titular Horniceanu Maricel
    – cont in RON – RO12RNCB0191015746950002
    – cont in EURO – RO82RNCB0191015746950003 – SWIFT: RNCB RO BU
    – cont in USD    – RO55RNCB0191015746950004 – SWIFT: RNCB RO BU

Pentru mai multe detalii puteti suna la numarul de telefon 0724444146, 0741140002– raspunde dl Horniceanu.

Cum a debutat boala:

Veronica Horniceanu, 10 ani, a fost diagnosticata in luna mai 2014 cu o boala foarte grava, Sindromul Mielodisplazic.

Diagnosticul initial, la sfarsitul anului 2013, a fost de Anemie Aplastica Severa; singura soluție de vindecare fiind transplantul medular, cu celule stem, intr-o clinica din strainatate.

Pana in Octombrie anul trecut Veronica avea o copilarie linistita; parintii au observat ca fetita era tot mai obosita, se invinetea repede si era palida. Au mers la analize, iar primul rezultat i-a bulversat total. Ajungand la Mures, Vero, asa cum ii spun parintii si apropiatii, a fost internata la sectia de Hematologie-Oncologie cu diagnosticul Anemie Aplastica Severa. Din momentul acela a inceput lupta pentru supravietuire.

Anemia Aplastica Severa este o boala a maduvei osoase, care cauzeaza deficienta celulelor din sange (celule albe, rosii si trombocite). Numarul scazut de leucocite o face vulnerabila la infectii, iar numarul mic de trombocite creste riscul de hemoragie.Tratamentul Anemniei Aplastice cu efect curativ este transplantul medular (transplant de celule stem) si a fost estimat la aprox. 60.000 Euro.

Multumita Oamenilor care au raspuns apelului disperat al parintilor Veronicai,cu ajutorul voluntarilor care au organizat actiuni umanitare pentru donatii in urna mobila si fixa, s-a organizat chiar si un concert cu scop umanitar, s-au strans aproximativ 30.000 Euro care au ajutat familia Horniceanu s-o interneze pe Vero intr-o clinica din Ungaria pentru a incepe tratamentul conform diagnosticului Anemie Aplastica Severa, urmand ca diferenta pana la 60.000 euro sa o achite pana la finalizarea tratamentului.

In Mai 2014 Vero a ajuns la clinica din Ungaria unde a fost internata si supusa unei serii de analize amanuntite. Rezultatele au inceput sa apara insa veștile nu au fost prea bune pentru parintii Veronicai. Concluzia – Vero a fost diagnosticata gresit si prin urmare si tratamentul urmat pana atunci nu avea legatura cu diagnosticul final. De fapt sufera de o boala mult mai gravă de Sindrom Mielodisplazic.

Singura șansa este transplantul medular, cu celule stem, intr-o clinica din strainatate, care pe langa costul enorm estimat, de aceasta data la 150.000 euro, este îngreunat si de multele transfuzii care i-au fost administrate.

Parinții sunt distrusi si lanseaza un mesaj de disperare catre cei care-i pot ajuta: “Va rugam sa ne ajutati ca fetita noastra sa traiasca”.

Nu cred ca sunt cuvinte care sa exprime durerea din sufletul parintilor cand copilul este condamnat la suferinta. Daca nu vor reuși sa faca urgent transplantul din lipsa banilor sfarsitul va fi unul tragic…

Banii stransi initial s-au depus in contul clinicii din Ungaria dar ei ar fi acoperit parțial doar tratamentul pentru Anemie Aplastica in nici un caz un transplant de celule stem.

 

Update caz:

04.05.2016: Campania Sa ajutam un inger sa traiasca!, deschisa in iunie 2014 in scop umanitar pentru Veronica Horniceanu, se va incheia. Cu ajutorul lui Dumnezeu si al dumneavoastra, care ati fost alaturi de ea in toata aceasta perioada, Veronica este in afara orcarui pericol! In septembrie 2016 se vor incheia cei doi ani de tratament post transplant, dupa care va merge periodic in Ungaria la clinica unde a fost operata.
08.10.2014: Pe data de 12 octombrie, de la ora 17.00, va invitam la spectacolul caritabil pentru strangerea de fonduri pentru Veronica. Acest spectacol va avea loc in Sighisoara, la sala Mihai Eminescu. Daca nu puteti sa ajungeti, puteti sa faceti o donatie, pentru a o ajuta pe Veronica sa continue batalia pentru viata, dupa ce a suferit un transplant cu celule stem. Pagina evenimentului este aceasta:
05.10.2014: Pentru ca noile celule transplantate au inceput sa-si faca datoria, Veronica a iesit pentru 10 minute din boxa sterila la o mica plimbare, pe holul spitalului. A fost o zi cu multa bucurie pentru Veronica si parintii ei.
https://www.facebook.com/events/542767345857141/?ref=22
17.09.2014: Au trecut 6 zile de la transplant si deocamdata Veronica nu se simte prea bine…este dupa o chimioterapie severa, cu imunitatea inca scazuta la 0 si va trebui sa mai stea in boxa sterila inca vreo 34 de zile. Este o perioada foarte grea, de lunga asteptare, pentru parintii Veronicai deoarece mai sunt aprox. 8 zile pana la efectuarea primului test de verificare a transplatului, cand vor afla in ce procent celulele donatorului au fost acceptate de corpul Veronicai.  Gandurile bune, incurajarile si rugaciunile tuturor celor care ii sunt aproape in aceasta perioada de grea incercare, inseamna mult atat pentru Veronica cat si pentru familia ei. Speranta ca Dumnezeu o va ajuta sa treaca cu bine peste aceasta etapa, face asteptarea mai usoara.
11.09.2014: Veronicai i-au fost administrate celulele stem. Plini de speranta, parintii Veronicai se roaga la Dumnezeu ca celulele donatorului sa fie acceptate de corpul Veronicai.
05.09.2014: Astazi este a treia zi de chimioterapie si mai sunt 5 zile pana la transplant. Multumim lui Dumnezeu ca e bine pana acum si speram ca ne va ajuta sa trecem peste tot ce va fi de acum inainte.”
03.09.2014: „Veronica a inceput chimioterapia. Lupta abia acum a inceput. Va scriu cu o mare durere in suflet dar in acelasi timp si cu o mare speranta ca puiul nostru se va face bine . Veronica azi dimineata a intrat in camera sterila unde a inceput tratamentul de chimioterapie, tratament care dureaza 5 zile, va fi o zi de repaus dupa care se va face transplantul cu celule stem de la donator strain. Deocamdata atat va pot spune ca sincer nu mai pot scrie si va rugam din suflet sa fiti alaturi de noi in continuare cum ati fost si pana acum. Va multumim.
27.08.2014: Veronica a inceput pregatirea pentru transplat in clinica din Ungaria. „De cand am ajuns la spitalul din Budapesta Veronica a trecut prin foarte multe investigatii si analize premergatoare transplantului dar azi a fost o zi foarte grea cu multa frica atat pentru Veronica cat si pentru noi, i sa montat cateterul sub anestezie generala dar totusi a fost o interventie chirurgicala.
13.08.2014: Parintii Veronicai ne-au transmis noutati despre micuta lor: „In sfarsit va aducem si vesti bune despre fetita noastra Veronica, care sufera de o boala rara SINDROMUL MIELODISPLAZIC, diagnosticata corect in Ungaria. Dupa multe batalii purtate cu Casa de Asigurari si Ministerul Sanatatii, care stiti bine ca ne-au respins dosarul de plecare in strainatate la transplant, am reusit sa adunam ceva bani si sa mergem in Ungaria la transplant. Azi am aflat vestea ca trebuie sa fim in Ungaria in data de 22 August 2014, programul fiind urmatorul: 25 August se vor face din nou toate analizele inclusiv computer tomograf, 28 August se va monta un cateter la artera principala, 29 August – 9 Septembrie se va face tratamentul de chimioterapie, iar in 10 Septembrie se va face transplantul. Dupa spusele doctorilor greul de acum incepe. Noi, parintii, suntem foarte speriati ca nu stim ce se va intampla, dar cu credinta in Dumnezeu si cu ajutorul dumneavoastra, speram ca totul va decurge bine si Veronica se va intoarce acasa sanatoasa. Costurile totale sunt estimate la 130.000 eur din care noi am strans pana in prezent, multumita tuturor celor care ne-au ajutat, 35.000 euro pe care i-am platit deja clinicii din Ungaria.”