Stefania Albu

21,603 RON of 289,000 RON raised
RON

Introdu alta suma

Select Payment Method
Personal Info

n

Campanie

Impreuna invingem cancerul

I

Start campanie

17.02.2017

Cum o putem ajuta pe Stefania Albu?

Stefania Albu are nevoie de o aprox. 289.000 RON anual pentru tratamentul cu KEYTRUDA (pembrolizumab), un medicament de tip imunoterapie care a dat rezultate excelente in cancerul de san. La acestea se adauga un necesar de 54.000 USD anual pentru tratamentul cu un alt medicament (Fenilbutirat de Sodiu), achizitionat din SUA.

Varsta

61 ani

h

Diagnostic

STEFANIA ALBU a fost diagnosticata in octombrie 2014 cu cancer de sân (carcinom mamar ductal invaziv triplu negativ), stadiul IV, cu metastaze axilare, pulmonare, mediastinale şi osoase.

Timp ramas pentru stragerea fondurilor

Ziua(e)

:

Oră(e)

:

Minute(e)

:

Secunde(e)

Pentru cei care doresc sa ajute cu donatii in contul personal al doamnei Stefaniei Albu aveti mai jos informatiile neceare:

Cum a debutat boala:

În octombrie 2014 a sosit, ca un trăsnet, diagnosticul: Ștefania Albu are cancer. Ea, tăria și alinarea oamenilor mai îndepărtați și mai apropiați, are cancer. Ea, care a crescut doi copii și a format generații de elevi ca profesor de matematică și diriginte dedicat, are cancer. Ea, care a făcut cu elevii în școală zeci de ore de pregătire gratuită pentru examene, are cancer. Ea, care a condus pentru o vreme, ca director, un liceu ploieștean, are cancer. Ea, care nu s-a cruțat pe sine, care a dăruit mereu, tuturor, din timpul, din sufletul și din dragostea ei, are cancer.
Abia atunci și-au dat seama cei din jur de jertfa ei ascunsa. Caci vreme de 2 ani Ștefania Albu nu a spus nimănui nimic despre boala ei. A predat, a organizat concursuri, a corectat teze, a încheiat medii, a fost alături de elevi, de colegii de cancelarie și de membrii familiei în momentele grele, cu o energie aproape inepuizabilă… Între timp însă boala a înaintat vertiginos și analizele au furnizat un diagnostic crunt: cancer de sân, stadiul IV, cu multiple metastaze și cu o rată de înmulțire a celulei canceroase de 80 %. Fiind foarte agresivă, boala ajunsese deja la plămâni, la oase și undeva între inimă și plămâni, în spațiul mediastinal.
De atunci, pentru doamna profesoara școală s-a întrerupt brusc. Elevii de clasa a 9-a pe care-i avea ca dirigintă încă o mai așteptau să-i călăuzească în vremea formării lor ca liceeni, dar ea nu mai ajungea nici in cancelarie, nici la clasă, nici nu mai deschidea culegerile de probleme acasă, noaptea târziu, ca să-și pregătească orele. A început însă, de atunci, un alt timp, ritmat de tratamente, simptome, termeni medicali, ca și de încercarea de a înțelege cum evoluează și cum poate fi înfrântă aceasta boala. Pentru Ștefania Albu a început de atunci in timpul fragilității și al lupei. Mai întâi, cu lungi și extenuante ședințe de chimioterapie la București, pe care le suporta cu răbdare și demnitate, în ciuda efectelor secundare extrem de puternice. Apoi, cu febrilitatea căutării unor tratamente de ultimă generație, eficiente pentru tipul ei de cancer. Cu o călătorie în Houston, Texas, în mai-iunie 2015, care a fost posibilă prin donațiile a nenumărați oameni știuți și neștiuți, și cu o schemă de tratament personalizată, cu medicamente țintite, pe care a urmat-o și după revenirea în țară, cu periodice modificări și ajustări.

Însă în martie 2016, lucrurile au luat o turnură neașteptată. Ștefania Albu a făcut o vizită de control la clinica Burzynski. Atunci medicii i-au recomandat un tratament perfuzabil cu imunoterapie, pe atunci indisponibil in Romania, pe care Ștefania A. l-a urmat în Houston, Texas, până la începutul lunii decembrie 2016. Asociat cu alte medicamente, acest tratament a dat rezultate uimitoare: cele mai recente examene imagistice din noiembrie 2016 au arătat că zonele tumorale sunt în vizibilă descreștere, atât in dimensiuni, cât și ca activitate metabolică. Așadar, tratamentul trebuie continuat cu orice preț.
Între timp, aflând că imuno-terapia (Keytruda) poate fi administrată și în România, Ștefania Albu s-a întors în țară, plină de speranță și curaj. Deși costurile tratamentelor sunt mai mici decât în America, sumele rămân totuși fabuloase: este vorba de 17.000 RON pentru fiecare doza de Keytruda, care trebuie făcută o dată la 3 săptămâni. Într-un an, e nevoie de cca 289.000 RON pentru Keytruda. Le această sumă se adaugă costurile pentru un alt medicament foarte eficient (fenilbutirat de sodiu), ce trebuie achiziționat din SUA contra a 4500 USD lunar. Cu toate eforturile familiei și ale apropiaților, cum sa acoperim această sumă imensă ? Iată întrebarea care ne macină.
In afara de cumpăna bolii, a simptomelor, a tratamentelor, Ștefania Albu mai stă în fața unei alte cumpene, și ea necruțătoare : aceea a resurselor financiare. Căci este, de fapt, o continuă zbatere, o continua luptă, pana când boala va fi înfrântă, iar tratamentele nu trebuie cu nici un chip întrerupte. Asaltul împotriva cancerului trebuie să fie și să rămână continuu, în perspectiva continuării remisiei până la remisia completă. De aceea ne-am gândit să ne adresăm oamenilor sensibili și generoși care, citind rugămintea noastră, ne-ar putea ajuta pentru susținerea tratamentului dnei Ștefania. Știm ca fiecare mic dar ar putea aduce prețioase minute de viață unui om deosebit, unui om fragil, unui om ca noi toți.
Pentru mai multe detalii o puteti suna pe dna Stefania Albu la numarul de telefon 0728.808.475, sau puteti consulta blogul sau pagina de Facebook :
https://daruinddiniubire.wordpress.com/
https://www.facebook.com/Daruind-din-Iubire-1589889824631417/

Update caz:

04.05.2018 Stefania Albu a pierdut lupta cu CANCERUL!
“Doamna profesoara” Stefania Albu, mama a doi copii, “parinte” pentru multe generatii de elevi, a pornit in calatoria fara intoarcere, spre ceruri, alaturi de ingeri unde, cel mai probabil, va continua sa-si exercite meseria de dascal invatand copiii care au plecat mult prea devreme dintre noi.
Dumnezeu sa o odihneasca in pace!