Marius Sanda

6,020 RON of 36,000 RON raised
RON

Introdu alta suma

Select Payment Method
Personal Info

n

Campanie

Impreuna invingem cancerul

I

Start campanie

12.10.2016

Cum il putem ajuta pe Marus?

Marius are nevoie de aprox. 4000 euro/an. El trebuie sa mearga o data la 6 luni pentru analize si PET-CT in Turcia, la Clinica Anadolu.

Varsta

34 ani

h

Diagnostic

Marius a fost diagnosticat in Iunie 2016 cu metastaza melanom malign

Timp ramas pentru stragerea fondurilor

Ziua(e)

:

Oră(e)

:

Minute(e)

:

Secunde(e)

Pentru cei care doresc sa-I ajute cu donatii prin transfer bancar va punem la dispozitie contul lui Marius:

    • Titular Sanda Marius Cosmin
      Cont (ron): RO94BACX0000003383977000
      Banca: Unicredit Bank

Cum a debutat boala:

Marius ne povesteste, in cateva randuri, cum a debutat boala si prin ce a trecut in toata aceasta perioada:
“ In urma cu 6 ani mi-a aparut pe spate o formatiune sangeranda de forma unei alunite. La 6 luni de la aparitIR, m-a consultat un medic care mi-a recomandat prelevare de  probe pentru biopsie. Diagnosticul, in urma biopsiei, a fost de  melanom malign metastatic. S-a impus de urgenta interventia chirurgicala pentru scoaterea alunitei care s-a desfasurat in doua etape. Dupa intreventie am fost supus unui PET-CT in Ungaria, iar rezultatul a fost normal. Nu s-a efectuat nicio examinare a nodulului limfatic santinela.
In Decembrie 2015 mi-a aparut un nodul mic pe piept. Nu am acordat importanta, iar in data de 4 Martie 2016, un alt mic nodul s-a dezvoltat pe piele, in partea stanga pe coaste.
In  data de 5 iunie 2016 am fost operat la Spitalul Floreasca Sectia Chirurgie a domnului Vasile Lascar de 2 formatiuni  aparute subcutanat in zona pieptului si a toracelui. La analiza histopatologica s-a adeverit cel mai crunt verdict pe care l-am putut primi metastaza melanom malign, aparut ca recidiva dupa 6 ani la o operatie de  o alunita  in zona lombara stanga. La indrumarea profesorului chirurg Simona Romanescu am ajuns in Turcia la Clinica Anadolu unde dupa un PET-CT efectuat s-a evidentiat prezenta in corp a mai multor formatiuni maligne la nivelul cutanat si osos.La indrumarea domnului professor oncolog al clinicii Anadolu, Serdar Turhal, am inceput tratamentul cu Zelboraf 240mg  pe o perioada de 3 luni. Tratamentul l-am inceput in data de 2 iunie 2016 , in data de 5 sept 2016 am efectuat acelasi exament PET-CT la clinica din Turcia, rezultatul fiind unul extraordinar…toate formatiunile maligne disparusera.
Preventiv, domnul doctor oncolog mi-a recomandat inca un ciclu de 3 luni cu Zelboraf 240mg si Cotellic 30 mg (inhibitor), in speranta ca nu vom avea parte de vreo recidiva.
Mai mult a luat hotararea sa ma includa intr-un program initiat de Roche (producatorul medicamentului)  pe teritoriul Turciei pentru a primi medicamentul Cotellic 30 mg (inhibitor) GRATUIT, medicament ce se ia impreuna cu Zelboraf .
In acest moment am trecut  de primele doua luni (octombrie si noiembrie ) din ciclul 2 recomandat de domnul doctor, ar trebuie sa incep tratamentul, concomitent cu Zelboraf si Cotellic, dar nu mai am posibilitatea sa acopar ultima luna de tratament din acest ciclu (4 cutii Zelboraf 240 mg.). Pentru acest tratament pe care l-am urmat pana in acest moment s-au mobilizat foarte mulți oameni inclusiv firma la care lucrez ,in momentul de fata am epuizat toate resursele disponibile de care am dispus.”

Update caz:
20.12.2016: In perioada 14-16 Decembrie Marius a fost in Turcia, la Clinica Anadolu pentru control medical de rutina dupa finalizarea celor 3 luni de tratament cu Zelboraf si Cotellic. Aici a fost supus unui PET-CT iar rezultatul din fericire a iesit negativ. Costul unui drum in Turcia cu tot ce implica el (transport, cazare, masa, investigatii) se ridica la aprox. 2000 euro. Cei 6000 lei care am incercat sa-i strangem pentru medicamente si de care nu a mai fost nevoie i-au fost de mare ajutor.
10.11.2016: Marius a primit o veste minunata!. CASMB i-a aprobat dosarul depus cu cel putin o luna in urma, atunci cand si-a pierdut orice speranta ca poate sa stranga suma de aprox.8.000 euro necesara pentru tratamentul aferent lunii Decembrie. Inlocuitorul pentru Zelboraf, aprobat de CASMB, este Tafinlar un medicament care are o concentratie de substanta activa mult mai mica decat Zelboraf. Chiar daca acest medicament nu are eficienta medicamentului Zelboraf, Marius ii este recunoscator lui Dumnezeu ca nu a fost nevoit sa intrerupta brusc tratamentul.