Mariana Grigorescu

78,950 RON of 80,000 RON raised
RON

Cazul a fost incheiat

Select Payment Method
Personal Info

Donation Total: 1 RON

n

Campanie

Dreptul la o inima sanatoasa

Cu ce o putem ajuta pe Mara?

Mara are nevoie ajutor financiar pentru operatie la ochi.

Varsta

42 ani

h

Diagnostic

Maladia Stargardt.

Timp ramas pentru stragerea fondurilor

Ziua(e)

:

Oră(e)

:

Minute(e)

:

Secunde(e)

Pentru cei care doresc sa-I ajute cu donatii prin transfer bancar va punem la dispozitie contul mamiei lui Alex:

  • Titular Grigorescu Mariana
    Cont (ron): RO14BRDE410SV24018674100 (lei)
    Banca: BRD Sibiu

Pentru mai multe detalii puteti suna la numarul de telefon 0747.037.897 – raspunde doamna Ana Maria Budacu.

Cum a debutat boala:

Mariana Grigorescu, 42 ani, a fost diagnosticata in anul 2009 cu Maladia Stargardt.

Singura salvare este implantul de lentila intraoculara intr-o clinica specializata din Anglia, London Eye Hospital. Costul interventiei este estimat la aprox. 24.000 lire sterline (12.000 lire sterline pentru fiecare ochi), echivalentul a 145.000 ron.

 Pe langa diagnosticul stabilit in 2009, Maladia Stargardt (afectiune oftalmologica transmisa genetic ce duce treptat la pierderea totala a vederii centrale la ambii ochi; este o forma de distrofie a tesutului foto-senzitiv ce afecteaza zona centrala a retinei numita macula), in prezent s-au acumulat si alte afectiuni oftamologice grave:

  • Retinopatia pigmentata – consta in aparitia de neovase foarte fragile care se pot sparge ducand la hemoragii masive intraoculare conducand la pierderea vederii
  • Degenerescenta maculara – este   o afectiune in urma careia apar leziuni la nivelul maculei, o zona aflata in partea posterioara a globului ocular, care are rol in vederea culorilor si distingerea obiectelor
  • Distrofie de conuri si bastonase – afectiune in urma careia anumite celule nervoase din retina se modifica si se limiteaza capacitatea de a percepe detalii fine, ducand la pierderea vederii prin distrugerea fotoreceptorilor ( conuri si bastonase )

Povestea ei a inceput in urma cu doi ani, cand acuitatea vizuala a scazut foarte mult, fiind nevoita sa renunte la activitatea profesionala datorita problemelor grave de vedere. La ora actuala este pensionata medical, nu poate citi, nu distinge culorile, nu priveste la televizor si are nevoie de cineva in permanenta langa ea ca sa se poata descurca.

In Romania implantul nu se poate realiza, de aceea i-a fost recomandata clinica din Anglia. In luna februarie 2015 a fost la control unde i s-a comunicat ca interventia poate fi efectuata si se garanteaza recuperarea vederii in proportie de 40-50%. Cu cat trece timpul cu atat sansele de a-si recapata vederea scad, insa lipsa banilor o tine in loc.

 

Update caz:

Vineri 9.10.2015, Mara a incheiat seria celor doua interventii de implant cu lentila intraoculara la ambii ochi, efectuat la clinica specializata London Eye Hospital din Anglia. Perioada de recuperare totala este estimata la aproximativ 3 luni si abia dupa aceasta perioada se vor vedea rezultatele acestei interventii.

In tot acest timp, si nu numai, Mara va avea nevoie de controale periodice pe care le va efectua tot la clinica din Anglia. Ca urmare a afectarii majore a zonei centrale a ochiului drept, recuperarea vederii la acest ochi se va face in proportie mai mica.

Totusi Mara este bucuroasa ca va putea vedea sa citeasca, va putea merge pe strada distingand obiecte si chipuri.

Acum, datorita ajutorului venit de la oameni cu suflet, Mara priveste increzatoare spre viitor.

Va vom tine la curent cu evolutia recuperarii Marei.

Va multumim inca o data pentru ajutorul dumneavoastra!