Maria Pintea

10,707 din 24,000 RON
RON

Introduceti suma

Selecteaza metoda de plata
Loading...
Informatii personale

n

Campanie

Tetrapareza, Salveaza o inima

I

Start campanie

01.12.2014

Cu ce o putem ajuta pe Maria?

Maria are nevoie de aprox. 24.000 lei/an (1960/luna) pentru recuperare medicala (inot, kinetoterapie, logopedie). Lunar are nevoie de pampers, servetele umede si creme. Alte nevoi: orteza, scaun scolioza, scaun cu rotile care sa permita o mai usoara urcare si coborare a scarilor de bloc (locuieste la etajul 2 intr-un bloc de 4 etaje fara lift).

Varsta

11 ani

h

Diagnostic

Tetrapareza Spastica Post Interventie Chirurgicala Cord – Tetralogie Fallot, Luxatie Sold Drept operata, Subluxatie Sold Stang.

Timp ramas pentru stragerea fondurilor

Ziua(e)

:

Oră(e)

:

Minute(e)

:

Secunde(e)

Pentru cei care doresc sa-I ajute cu donatii prin transfer bancar va punem la dispozitie contul:

  • Titular Asociatia Misena
    Cont (ron): RO38BACX0000000947335001
    Banca: Unicredit
    Cu mentiunea: Donatie pentru Maria

Cum a debutat boala:

Forta si maturitatea unei fetite de doar 11 ani, obtinute datorita bolii, o fac o invingatoare si un exemplu de optimism pentru noi toti. Cu o donatie cat de mica, copilaria Mariucai poate fi readusa.

„Ma numesc Pintea Ioana-Maria si m-am nascut pe 21.07.2004. La 5 zile de la nastere parintii mei au aflat ca sufar de malformatie pe cord TETRALOGIE FALLOT. Din maternitate am fost trimisi la spitalul de copii V. Gomoiu sa se confirme diagnosticul. O data cu externarea din maternitate au inceput investigatiile pentru interventia chirurgicala pe cord. Am fost luata in evidenta Sp. Militar din Bucuresti. Primele 14 luni din viata mea au fost numai controale medicale, ecografii cardiologice, radiografii… nu aveam voie sa plang, sa racesc, asta mi-ar fi pus viata in pericol.

La 1 an si 2 luni a fost facuta corectia pe cord dar au venit alte probleme. In urma operatiei am ramas cu Paralizie Cerebrala Infantila, Tetrapareza Spastica, Atrofie de Nerv Optic, Retard sever (nu vorbesc decat cateva cuvinte). In decursul anilor am dobandit si alte boli: in 2009 s-a constatat ca am luxatie pe ambele solduri (din cauza spasticitatii), in decembrie 2012 am fost diagnosticata cu Epilepsie Generalizata.

Pe 28 februarie 2014 am fost operata pe soldul drept (la Spitalul Clinic de Urgenta pentru Copii M. S. Curie), in martie 2015 urmand sa scoatem tija.

Din 2012 fac recuperare intr-un centru privat (ORTO CLINIC) unde s-au vazut primele progrese. La nici 2 luni am inceput sa stau singurica in fundulet. Dupa interventia pe sol am facut mici progrese vizibile: indoi piciorusul la 30 de grade, il misc destul de bine spre uimirea celor care m-au operat.

Promit sa fac toate eforturile sa merg, sa vorbesc, sa fiu si eu la fel ca ceilalti copii..!!! Pentru asta am nevoie de ajutorul vostru. Parintii mei nu mai fac fata costurilor recuperarii mele, acestea fiind foarte mari, aprox. 1960 ron/luna. Conform recomandarii medicale, recuperarea este sigura insa, am nevoie de continuarea sustinuta a recuperarii medicale si a logopediei, astfel:

  • 3 sedinte/ saptamana recuperare medicala: 660 ron/luna
  • 2 sedinte/ saptamana kidrokinetoterapie: 640 ron/luna
  • 3 sedinte/saptamana logopedie: 660 ron/ luna”

Pentru mai multe detalii puteti suna la numarul de telefon 0737.890.471 – raspunde doamna Pintea.

Mediatizare caz:
https://www.facebook.com/eu.elena/media_set?set=a.4062591696213.168558.1624830972&type=1
https://www.youtube.com/watch?v=IEti-02oV6k – emisiunea O DATA IN VIATA 28 11 2013
http://www.primatv.ro/stiri-focus/ziduri-in-calea-vindecarii.html – FOCUS PRIMA TV

Update caz:

17.05.2016: Mariuca poate sa-si continue procedurile de fizioterapie (atunci cand va fi posibil deoarece nu de mult a fost operata la sold) si plimbarile in aer liber, cu un efort fizic mult mai mic din partea mamei.Cu suma de 3.800 lei s-a achizitionat un carucior care are adaptat un sistem de urcat/coborat scarile. Aproape zilnic, mama Mariei se chinuia sa coboare scarile a doua etaje de bloc, pentru ca Maria sa poata ajunge la terapie sau sa fie scoasa pentru o plimbare in aer liber: https://www.facebook.com/eu.elena/videos/10206544999376781/.
Intre timp mama Mariei a fost diangnosticata cu hernie de disc si scolioza.
Medicul i-a recomandat sa se opereze, acest lucru fiind imposibil deoarece Maria depinde 100% de mama ei. Impreuna am rezolvat partial aceasta problema. Multumim tuturor!
8.03.2016: Mariuca a fost operata ieri, 7 Martie, pentru reconstructia de sold stang. Chiar daca nu a dormit toata noaptea, se simte bine dupa operatie, „cere apa si PA (sa mearga la plimbare)”… este un semn bun. Operatia a fost dificila datorita osteoporozei, destul de avansata, dar a reusit. Daca totul va decurge bine, maine va fi mutata in salon.
26.01.2016: Maria a fost internata ieri, la Spitalul de Copii Budimex, pentru o noua interventie chirurgicala, unde va fi supusa operatiei de reconstructie a soldului stang.Nu cu mult timp in urma a suferit o interventie asemanatoare la soldul drept. Timp de 2-3 saptamani va trece prin multe analize si investigatii, radiografii si alte proceduri medicale,deoarece multiplele diagnosticele si problemele pe care le are implica anumite riscuri. Abia dupa toate aceste investigatii va fi operata.