Lupta impotriva bolilor intestinale

Vezi cazuri

Niciun Rezultat

Pagina căutată nu a fost găsită. Încercați o căutare mai profundă sau folosiți navigarea de deasupra pentru localizarea postării.

Bolile inflamatorii intestinale reprezinta un grup de boli localizate la nivelul colonului si intestinului subtire. Cele mai frecvente  tipuri sunt boala Crohn si colita ulceroasa (rectocolita ulcerohemoragica). Principalele diferente intre cele doua tipuri de boli intestinale sunt: localizarea si natura modificarilor inflamatorii.

Boala Crohn poate afecta orice parte a tractului gastrointestinal, dar in special partea terminala a intestinului subtire (ileonul terminal), pe cand rectocolita hemoragica este localizata la nivelul a intestinului gros si rectului.

Bolile intestinale, sunt de natura inflamatorie si se refera de fapt la o serie de  afectiuni ale sistemului digestiv.

Colita ulceroasa apare la nivel de intestin gros iar Bola Crohn se manifesta frecvent in zona colonului  si a intestinului subtire, implicand orice parte a tractului digestiv.

O combinatie de factori necunoscuti afecteaza sistemul imunitar ceea ce duce la o inflamatie a tractului intestinal care nu poate fi controlata si ca urmare duce la dureri abdominal si la diaree sanguinolenta, anemie (urmare a sangerarilor), scaderea apetitului alimentar, febra.

Factorii declansatori (cauzele) ai bolilor intestinale de natura inflamatorie nu sunt inca cunoscuti. La baza bolilor intestinale se considera ca stau factori de natura imunologica, infectioasa, genetica si psihologica.

Complicatiile care pot aparea sunt de natura intestinala (perforatie de intestine, sangerare abundenta) sau de natura extraintestinala (afectiuni hepatice, scaderea densitatii osoase, boli renale, inflamatii ocular artrita si bolile de piele).

Diagnosticul este pus de medicul specialist in urma investigatiilor medicale:

Cea mai eficienta optiune de tratament este dieta echilibrata si sanatoasa (reducerea consumul de fibre si/sau produse lactate) urmata de multa odihna si evitarea stresului. Tratamentul este stabilit de o echipa de medici (de familie, gastroenterolog si eventual un chirurg) si are dret scop vindecarea inflamatiei.