Dreptul la o inima sanatoasa

Vezi cazuri

Niciun Rezultat

Pagina căutată nu a fost găsită. Încercați o căutare mai profundă sau folosiți navigarea de deasupra pentru localizarea postării.

Malformatia congenitala cardiaca reprezinta totalitatea anomaliilor prezente la nastere in structura inimii ca rezultat al  alterarii dezvoltarii embriologice cardiovasculare.

Cea mai comuna forma a malformatiei congenitale cardiace este Tetralogia Fallot (defect congenital al inimii). Acesta afectiune este responsabila de nivelul scazut de oxigen in sange, ceea ce duce la cianoza (decolorare albastruie a pielii)
Tetralogia Fallot, forma clasica, include patru defecte majore ale inimii si vaselor de sânge: defect septal ventricular (o gaura intre ventriculul stang si drept); ingustarea fluxului tractului pulmonar (valva si artera care conecteaza inima cu plamanii); suprasolicitarea aortei (artera care transportă oxigenul în organism); un perete muscular ingust al ventriculului drept (hipertropie ventriculara dreapta)
Aceasta malformatie la copiii mici poate fi reparata printr-o interventie chirugicala, uneori fiind nevoie chiar de mai multe interventii. Prima interventie chirurgicala se face, de obicei, pentru a imbunatati nivelul circulatiei sanguine din plamani.
Chirurgia de corectie se aplica pentru a inchide defectul septal ventricular si largirea tractului pulmonar, fiind corectate astfel majoritatea cazurilor de Tretalogie Fallot. Copiii supusi corectiei chirurgicale pot ajunge la maturitate, putand duce chiar o viata sanatoasa si activa. Cei care nu au sansa de a fi operati pot ajunge cel mai adesea la varsta de 20 ani.
Impreuna le putem oferi sansa la o viata sanatoasa!