Alexandru Budacu

7,974 RON of 22,500 RON raised
RON

Introduceti suma

Select Payment Method
Personal Info

n

Campanie

Dreptul la o inima sanatoasa

I

Start campanie

17.04.2016

Cu ce il putem ajuta pe Alex?

Alex are nevoie de interventie chirugicala la spitalul Monza din Bucuresti.

Varsta

13 ani

h

Diagnostic

Tetralogie Fallot, Artezie pulmonara, Canal arterial persistent, Retard in dezvoltarea neuropsihomotorie, la care s-au adaugat la controlul din 25.04.2016, Trunchi arterial comun tip 4, colaterale aorto-bronsice, defect septal ventricular larg.

Timp ramas pentru stragerea fondurilor

Ziua(e)

:

Oră(e)

:

Minute(e)

:

Secunde(e)

Pentru cei care doresc sa-I ajute cu donatii prin transfer bancar va punem la dispozitie contul mamei lui Alex:

    • Titular Budacu Ana-Maria
      Cont (ron): RO72BRDE330SV90089533300
      Banca: BRD Sibiu

Cum a debutat boala:

Mama, Ana-Maria Budacu, ne-a descris pe scurt, 13 ani din viata unicului fiu, Alex:

„La o saptamana de la botez a facut febra mare. Timp de o saptamana  i-a fost administrat antibiotic injectabil, la domiciliu de catre o vecina, asistent medical la un spital din Medias.  Vazand ca temperatura nu scade asistenta ne-a recomandat sa mergem de urgenta la spital. Aici in urma unui consult amanuntit, la medicul pediatru, am primit vestea ca baiatul este bolnav cu inima. De atunci am inceput lupta. Am fost pe la tot felul de medici.
Prima data a fost trimis la un spital din Sibiu unde am stat cu copilul pana i-a scazut febra. Era bine 2-3 saptamanni dupa care febra revenea si tot asa timp de aproape un an si jumatate am stat tot prin spitale.
La 2 ani si 8 luni, mai exact in Iunie 2004, impreuna cu sotul meu am luat hotararea sa mergem la un spital din Targu Mures. A fost foarte greu deoarece atunci nu se primea din extra teritoriu dar pana la urma am reusit. Aici a fost supus procedurii de cateterism cardiac si angiocardiografie februarie 2005.  Nu ni s-a comunicat atunci motivul pentru care Alexandru nu putea fi operat. Ni s-a recomandat sa mergem cu el la control de 2 ori pe an.
Am fost si la un spital din Cluj unde a stat internat o luna de zile. Aici in urma unei tomografii computerizate ni s-a comunicat ca Alexandru nu poate fi operat. Sansa lui de supravietuire in urma unei operatii ar fi de doar 1%; pe scurt nu ar rezista unei operatii. Vestea ne-a lovit ca un trasnet. Am fost dezorientati si nu am stiut ce sa facem, cui si unde sa mai cerem ajutorul. Timp de 7 ani, am fost debusolati si nu am cautat explicatii si solutii in alta parte. Am mers cu baiatul doar la controale periodice la medicul specialist. Treptat starea de sanatate a lui Alex a inceput sa se inrautateasca, a inceput sa respire din ce in ce mai greu. Cand au inceput sa i se invineteasca buzele si unghiile m-am speriat asa de tare ca am inceput sa caut explicatii pe internet.
Intr-o seara am aflat, pe o retea de socializare, de Spitalul Monza din Bucuresti unde sunt tratati copiii cu probleme cardiace. Am sunat sa-l programez pentru un consult si investigatii amanuntite, iar programarea a fost facuta pe 25.04.2016. Diagnosticul rezultat in urma Angio CT-ului a fost: TOF cu artezie de pulmonara, colaterale voluminoase. Acum asteptam rezultatul si speram, cu voia lui Dumnezeu, sa ni se spuna ca poate fi operat!”
Pentru mai multe detalii puteti suna la numarul de telefon 0747.037.897 – raspunde doamna Ana Maria Budacu.

Update caz:
16.02.2017: Astazi Alexandru a revenit la Cluj la Insititutul Inimii prof. Dr. Nicolae Stancioiu din Cluj unde a fost supus unei serii de investigatii: EKG  , radiografie pulmonara, emisie de sange (i s-au recolatat 100 ml), perfuzie timp de doua ore dupa care a primit si tratamentul.
8.02.2017: Alexandru a reusit sa ajunga la Institutul Inimii prof. Dr. Nicolae Stancioiu din Cluj, la recomandarea  domnului Dr. Sandica, unde va fi inclus intr-un program de reabilitare. Va reveni peste scurt timp, cand va trebui sa faca o serie de investigatii pentru stabilirea cat mai corecta a tratamentului.
28.10.2016: Alex a ajuns in Germania unde in data de 24 Oct. a fost internat la Spitalul HDZ din Bad Oeynhausen. A fost supus unor serii de investigatii. I s-a facut un set complet de analize dupa care a fost supus procedurii de cateterism in urma careia i s-au desfundat niste artere. Marti 25 Octombrie, la vizita efectuata de domnul Dr. Sandica si domnul Dr.Niculescu, vestile nu au fost deloc bune. Alexandru nu poate fi operat. Astazi s-a intors in tara, unde in urma recomandarilor domnului dr. Sandica Alex va fi inclus intr-un program medicamentos la un spital din Cluj-Napoca unde va fi tinut sub supraveghere permanenta. Sa nu ne pierdem speranta si sa-i fim aproape. Alex va avea nevoie in continuare de noi.
18.10.2016: Venim cu vesti bune!  In urma invitatiei trimise de domnul Dr. Sandica s-au incheiat toate formalitatile pentru ca Alexandru sa poata ajunge in data de 21 Octombrie in Germania unde va fi supus unor investigatii amanuntite. Invitatia a fost trimisa pentru o perioada de 8 saptamani insa este posibil ca aceasta sa se prelungeasca in cazul in care va fi nevoie de interventii chirurgicale. S-a obtinut si formularul E112 care acopera cheltuielile pentru investigatiile medicale si spitalizare, s-a strans si suma necesara pentru transport, cazare si masa.
Multumim tuturor pentru mobilizare!
23.08.2016: Alex va merge la Spitalul HDZ din Bad Oeynhausen din Germania pentru investigatii. Domnul Dr. Sandica a trimis deja invitatia domnului Dr. Niculescu Alin (Spitalul de Copii M. S. Curie) in vederea intocmirii documentatiei medicale necesare dosarului pentru Formularul E112, pe baza caruia Alexandru va beneficia de investigatii, tratament si spitalizare gratuita.
Pentru deplasare Alex va avea nevoie de aprox. 4.000 Euro pentru cheltuiele aferente transportului (biletele de avion pentru el si insotitori) si pentru cheltuielile cu cazarea si masa pe perioada sederii in Germania a insotitorului. Deocamdata nu se stie cat va fi nevoie sa stea internat, insa daca domnul doctor Sandica va considera, in urma rezultatelor investigatiilor, Alexandru va fi supus uneia sau mai multor interventii chirurgicale.
22.06.2016: Asa cum am anuntat saptamana trecuta, Alexandru Budacu a fost cosultat joi 16.06.2016 la Spitalul Monza din Bucuresti de catre domnul Dr. Sandica de la Spitalul HDZ din Bad Oeynhausen, Germania. In urma analizei documentelor medicale anterioare, precum si a ecografiei cardiace efectuate chiar inaintea consultatiei de catre domnul Dr. Alin Niculescu de la Spitalul Budimex din Bucuresti, domnul Dr. Sandica nu s-a putut pronunta cu exactitate asupra diagnosticului. Singura solutie pentru stabilirea unui diagnostic corect este ca Alex sa ajunga la clinica din Germania unde va fi supus unor investigatii amanuntite. Dupa  stabilirea diagnosticului se vor stabili pasii care vor fi urmati in vederea tratamentului si interventiilor chirurgicale.
Pentru ca acest lucru sa fie posibil, asteptam invitatia domnului Dr. Sandica in care se va mentiona faptul ca Alexandru va fi acceptat in Spitalului HDZ din Bad Oeynhausen pentru investigatii medicale, tratament si interventii chirurgicale (daca va fi nevoie).
26.04.2016: Starea lui Alexandru nu este deloc buna, de aceea ieri 25 Aprilie, a venit la Spitalul Monza din Bucurest unde a fost supus unor investigatii medicale (ecografie cardiaca si Angio CT). Diagnostic in urma Angio CT-ului este: Trunchi arterial comun tip 4, colaterale aorto-bronsice, defect septal ventricular larg. Am luat legatura cu o clinica din Germania si speram sa primim un raspuns afirmativ in ceea ce priveste operatia lui Alex. Suntem deschisi la orice informatie, sugestie, recomandare, care ii poate salva viata lui Alex!