12804441_562234727271552_836562688_n

Alexandru Budacu, in varsta de 13 ani si 10 luni, diagnosticat imediat dupa nastere cu Tetralogie Fallot, Artezie pulmonara, Canal arterial persistent, Retard in dezvoltarea neuropsihomotorie, la care s-au adaugat la controlul din 25.04.2016, Trunchi arterial comun tip 4, colaterale aorto-bronsice, defect septal ventricular larg.

Parintii au aflat de boala lui Alex cand avea 3 luni, imediat dupa botezul lui.
Mama, Ana-Maria Budacu, ne-a descris pe scurt, 13 ani din viata unicului fiu, Alex. Este o poveste trista in care speranta la viata a fost scoasa din ecuatie de cand avea  doar 3 luni si jumatate. Totusi Alex s-a incapatanat sa traiasca si a reusit sa ajunga la varsta adolescentei cand nu mai poate lupta singur si are nevoie de ajutorul nostru.

“La o saptamana de la botez a facut febra mare. Timp de o saptamana  i-a fost administrat antibiotic injectabil, la domiciliu de catre o vecina, asistent medical la un spital din Medias.  Vazand ca temperatura nu scade asistenta ne-a recomandat sa mergem de urgenta la spital. Aici in urma unui consult amanuntit, la medicul pediatru, am primit vestea ca baiatul este bolnav cu inima. De atunci am inceput lupta. Am fost pe la tot felul de medici.
Prima data a fost trimis la un spital din Sibiu unde am stat cu copilul pana i-a scazut febra. Era bine 2-3 saptamanni dupa care febra revenea si tot asa timp de aproape un an si jumatate am stat tot prin spitale.
La 2 ani si 8 luni, mai exact in Iunie 2004, impreuna cu sotul meu am luat hotararea sa mergem la un spital din Targu Mures. A fost foarte greu deoarece atunci nu se primea din extra teritoriu dar pana la urma am reusit. Aici a fost supus procedurii de cateterism cardiac si angiocardiografie februarie 2005.  Nu ni s-a comunicat atunci motivul pentru care Alexandru nu putea fi operat. Ni s-a recomandat sa mergem cu el la control de 2 ori pe an.
Am fost si la un spital din Cluj unde a stat internat o luna de zile. Aici in urma unei tomografii computerizate ni s-a comunicat ca Alexandru nu poate fi operat. Sansa lui de supravietuire in urma unei operatii ar fi de doar 1%; pe scurt nu ar rezista unei operatii. Vestea ne-a lovit ca un trasnet. Am fost dezorientati si nu am stiut ce sa facem, cui si unde sa mai cerem ajutorul. Timp de 7 ani, am fost debusolati si nu am cautat explicatii si solutii in alta parte. Am mers cu baiatul doar la controale periodice la medicul specialist. Treptat starea de sanatate a lui Alex a inceput sa se inrautateasca, a inceput sa respire din ce in ce mai greu. Cand au inceput sa i se invineteasca buzele si unghiile m-am speriat asa de tare ca am inceput sa caut explicatii pe internet.
Intr-o seara am aflat, pe o retea de socializare, de Spitalul Monza din Bucuresti unde sunt tratati copiii cu probleme cardiace. Am sunat sa-l programez pentru un consult si investigatii amanuntite, iar programarea a fost facuta pe 25.04.2016. Diagnosticul rezultat in urma Angio CT-ului a fost: TOF cu artezie de pulmonara, colaterale voluminoase. Acum asteptam rezultatul si speram, cu voia lui Dumnezeu, sa ni se spuna ca poate fi operat!”

Cazul lui Alexandru a ajuns in atentia noastra la recomandarea unui asistent social de la DGASPC Sibiu, solicitandu-ne ajutorul de a suporta macar o parte din costul investigatiei, la care urma sa fie supus baiatul la Spitalul Monza din Bucuresti, deoarece famila lui nu-si permitea sa plateasca costul Angio CT-ului.
Ceea ce nu ne-a spus mama lui Alexandru, dar noi am aflat ulterior, este ca familia Budacu este o familie greu incercata de soarta, dar care-si “duce crucea” cu supunere si multa modestie.
Problemele familiei nu s-au rezumat la diagnosticul cumplit pus unicului lor copil. La cateva luni de la aflarea diagnosticului lui Alex, in anul 2003 tatal lui a fost diagnosticat cu tetrapareza spastica, scleroza multipla in placi si osteomelita, fiind incadrat la gradul I de handicap. Pe distante mai mari este deplasabil doar cu caruciorul cu rotile.
Venitul familiei este unul modest, nu depaseste 2000 lei/luna, si este compus din pensia de handicap a tatalui, pensia de handicap si alocatia dubla a lui Alex si pensia de asistent social a mamei.
Alex este in clasa a VII-a. Nu se poate deplasa la scoala deoarece efortul il oboseste foarte mult. El nu vrea sa renunte la scoala de aceea se pregateste acasa. Sub supravegherea unui cadru didactic isi sustine toate lucrarile si tezele pentru a nu intrerupe studiile.
Cand l-am cunoscut pe Alex m-a impresionat foarte mult privirea lui calda, fata luminata si optimismul lui. Desi abia putea sa vorbeasca, respiratia fiindu-i ingreunata de insuficienta pulmonara, el zambea continuu.
Alex trebuie sa traiasca! Dumnezeu il va ajuta sa treaca peste aceasta etapa grea a vietii lui iar noi trebuie sa-i fim alaturi!
Doamne ajuta ca Alex sa poata fi operat si sa i se ofere sansa la o viata sanatoasa!
 
Pentru cei care doresc sa-I ajute cu donatii va punem la dispozitie contul mamiei lui Alex:

  • Titular Budacu Ana-Maria
    Cont (ron): RO72BRDE330SV90089533300
    Banca: BRD Sibiu

Pentru mai multe detalii puteti suna la numarul de telefon 0747.037.897 – raspunde doamna Ana Maria Budacu.