mariaUpdate: 31.03.2015 Cazul dnei Maria Gadea a fost rezolvat. Multumim tuturor pentru ajutor!

Va rog cu disperare sa ma ajutati!

Maria Gadescu, 54 ani, persoana cu handicap locomotor grav, din jud. Dambovita, loc. Dragomiresti. Va prezint pe scurt povestea mea, desi acest lucru imi provoaca o mare durere de fiecare data cand imi amintesc, pentru ca retraiesc momentele de tragedie prin care a trecut familia mea.

In anul 1995 un grav accident de masina, m-a lasat paralizata de la brau in jos, si sunt dependenta de scaunul cu rotile. In urma accidentului coloana a fost foarte grav afectata fiind prinsa in nituri si multe placute si suruburi. Trei ani nu m-am putut ridica in sezut, apoi inca doi ani am stat sprijinita intre perne.

Tot in acea zi, cu mine in masina, s-au aflat soacra mea si sotul meu, toti trei ramanand paralizati. Drama cea mai mare a fost ca, la acea vreme, de noi trebuia sa se ingrijeasca 2 copii foarte mici…de 8 si respectiv 9 ani. Singura persoana care ne-a fost aproape in acea perioada, a fost mama mea, care a stat la noi un an de zile si a trebuit sa plece, fiind nevoita, ca urmare a faptului ca rudele sotului meu erau agresive, o supuneau unor rele tratamente atat verbale cat si fizice. Rudele au alungat-o atat pe mama care venise sa ne ingrijeasca dar si pe mine netinand cont de starea de sanatate in care ma aflam. Atunci mama a trebuit sa ma ia la ea acasa, in Dragomiresti, unde sunt si la ora actuala. Aceasta rupere, a fost de 10 ori mai dureroasa decat durerea fizica, deoarece timp de 10 ani nu mi-am putut vedea copiii. Am avut chiar gandul de a ma sinucide, deoarece nu puteam suporta despartirea de copii… doream sa mor, dar mila de mama m-a tinut de nu mi-am dus gandul pana la capat.

La revederea cu copiii mei, dupa 10 ani, cand ei au mai crescut si nu i-a mai putut opri nimeni sa vina sa ma vada, s-au varsat multe lacrimi de ambele parti si mi-au povestit prin cate drame au trecut in tot acest timp.

De la accident, m-am confruntat cu tot felul de probleme atat sociale cat si medicale, dar mama, desi este o persoana in varsta, 76 ani, a fost tot timpul alaturi de mine, m-a ajutat foarte mult si m-a ingrijit ca o adevarata mama. In tot acest timp ca urmare a faptului ca aici unde locuiesc cu mama nu avem conditii (nu avem baie, nu avem bucatarie iar casa nu este adaptata handicapului meu) efortul fizic depus pentru a ma ingriji si-a pus amprenta si asupra sanatatii mamei, fiind nevoita sa spele iarna afara in ger, sa ma ajute sa ma urc in carucior, sa ma spele, etc. Pana acum (si nici acum nu se plange) a putut sa o faca ca era mai tanara, mai sanatoasa, dar acum dupa ce m-a ingrijit 19 ani, timpul si-a pus amprenta si e foarte grav bolnava cu multe boli cronice cum ar fi: hernie de disc (la cat sa luptat cu mine), ulcer la stomac, rinichii bolnavi, romatism, acum o lasa si inima, sulfa greu, se astupa…

Am reusit printr-un credit, la care platesc rate si acum, sa adaptez casa la handicapul meu, adica: am suspendat praguri, geamuri care sa se deschida sa am aer, ca cele vechi erau fixe nu se puteau deschide, iar eu avand atacuri de panica, uneori greu de stapanit, nu aveam aer, am luat mobilier adica pat inalt, la nivel de carut.

Cineva impresionat de drama noastra, ne-a facut un zid in spatele casei, adica baie si bucatarie, care sunt necesare pentru a ma descurca singura, dar a ramas la stadiul de zid, deoarece nu avem bani sa terminam lucrarea.

Pana acum nu am dat importanta finalizarii acestei lucrari spunandu-mi ca usor, usor voi reusi sa o termin, insa acum, vazand cum anii trec, ma gandesc ingrozita ca intr-o buna zi o voi pierde pe batrana mea mama in varsta de 76 ani, care abia se mai misca… uneori nu se poate da nici jos din pat. Imi vine in minte intrebarea: Cum ma voi descurca singura?, mai ales acum ca nu am nici un fel de conditii.

Trebuie si imi doresc sa “invat” sa ma descurc singura, de aceea apelez la dvs. pentru a ma ajuta sa finalizez baia si bucataria din spatele casei. Printr-o trecere din camaruta unde imi petrec zilele voi a avea acces direct atat la baie cat si la bucatarie, reusind astfel sa ma descurc singura, sa nu mai depend de altcineva.

Copiii ma incurajaza si spun ca o sa aiba grija de mine insa, eu nu-mi doresc sa fiu o povara pentru ei, mai ales ca trebuie sa aiba grija si de sotul meu care este si el cu semipareza pe partea dreapta si nici nu poate vorbi.

Mainile le pot folosi si m-as putea descurca cat de cat singura daca as avea totul la indemana; mi-ar fi mai usor atat mie cat si mamei mele. Cand fac baie se chinuie cu ligheane cu apa, oboseste rau si abia mai sulfa.

Ne descurcam foarte greu cu: cheltuielile casei, alimente, rata la banca, medicamente pentru mine si mama, etc. tinand cont ca venitul cumulat (al meu si al mamei) este de 893 ron, format din 293 ron – pensie pesoana cu handicap (conform cupon pensie) si 600 ron – pensia mamei ca insotitor persoana cu handicap.

Am scris toate acestea in speranta ca veti intelege drama prin care trec si ca exista oameni care ma pot ajuta. Imi este rusine sa cer, stiu ca am nevoie de multe, dar orice ajutor este binevenit si oricat de putin ar fi pentru mine este foarte important.

Va rog cu disperare sa ma ajutati! daca eram pe picioarele mele, nu aveam nevoie de nimic mai mult decat ceea ce am, insa baia si bucataria reprezinta o mare necesitate pentru mine, fiind dependenta 100%.

Am reusit, din materialele necesare pentru finalizarea baii si bucatariei, sa strang cateva: 3 saci de multibat, 6 saci de ciment, cativa de adeziv si glet, un geam termopan.

Pentru instalatia electrica si sanitara, am facut un efort s-o cumpar, cu ce am reusit sa economisesc din putinul pe care-l avem, insa am ramas in urma cu rata la banca.

Mai am insa nevoie si de alte materiale de constructii / tamplarie pentru a finaliza ceea ce este inceput.

Va multumesc din suflet si Dumnezeu sa va aiba in paza!

Maria Gadescu

Lista de materiale si alte lucruri de care dna Maria Gadescu are nevoie o gasiti aici.

Daca doriti sa o contactati pe dna Maria Gadescu o puteti face la numarul de telefon 0761.850.753.

Conturile in care se pot face donatii sunt:

1) Titular GADESCU  MARIA, deschis la RAIFFESEIN  – Targoviste,

Cont (RON) – RO76RZBR0000060010412557 LEI

2) Titular Asociatia Misena, banca Unicredit Tiriac – N. Grigorescu

Cont (RON) – RO38 BACX 0000 0009 4733 5001 cu mentiunea pentru GADESCU MARIA.